Ingridientai
Tarnauja 8
- 4 Vištienos krūtinėlės
- Alyvuogių aliejus
- 1 vidutinio dydžio baltas svogūnas, supjaustytas
- 3 valgomieji šaukštai šviežiai susmulkinto česnako
- 4 kupini arbatiniai šaukšteliai tajų raudonojo kario pastos
- 8 uncijos grybai, ketvirčiais
- 2 skardinės kokosų pieno
- 1 laimo žievelė ir sultys
- 1 skardinė kūdikių kukurūzų, supjaustytų trečdaliais
- 8 uncijos šparaginės pupelės, perpus perpjautos išilgai
- 8 uncijos brokoliai
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai žuvies padažo
- 2 šaukštai palmių cukraus (arba rudojo cukraus kaip pakaitalas)
Metodas
-
Paruoškite kepsninę: nustatykite COBB grilį ir uždekite CobbleStone. Palaukite kelias minutes, kol jis taps pilkas. Jei naudojate briketus, geriau juos paruoškite. Uždėkite Wok ir Dome dangtį ant COBB grilio ir kaitinkite mažiausiai 5 minutes.
-
Virimo aromatinės medžiagos: į Wok keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, griežinėliais supjaustytų svogūnų ir susmulkinto česnako. Uždenkite kupoliniu dangčiu ir leiskite mišiniui virti, kas kelias minutes maišydami, kol svogūnai ir česnakai suminkštės.
-
Įdėkite kario pastą: sumaišykite Tailando raudonojo kario pastą su svogūnu ir česnaku. Virkite porą minučių, kad susimaišytų skoniai.
-
Įpilkite skysčių ir prieskonių: įpilkite kokosų pieno, sojų padažo, žuvies padažo, palmių cukraus (arba rudojo cukraus), laimo žievelės ir laimo sulčių. Maišykite, kol kario pasta visiškai susimaišys ir bus lygi.
-
Pridėti pagrindinius ingredientus: Sudėkite vištienos krūtinėlę, grybus, kukurūzus ir šparagines pupeles. Įsitikinkite, kad visi ingredientai yra gerai padengti kario padažu. Uždenkite kupoliniu dangčiu ir maišykite kas 15 minučių.
-
Baigti virti: po 45 minučių sudėkite brokolius. Vėl uždenkite ir kepkite dar 15 minučių.
Aptarnavimo pasiūlymas
Patiekite šį puikų tailandietišką raudonąjį vištienos karį ant garuose virtų ryžių arba su makaronais. Papuoškite priedais, tokiais kaip kalendra, žemės riešutai, švieži čili ir žaliosios citrinos skiltelė, kad gautumėte papildomą citrusinių vaisių skonį.