Daugiau nei 20 metų TOP'uose. Kuo unikalus COBB grilis?

Daugiau nei 20 metų TOP'uose. Kuo unikalus COBB grilis?

COBB grilis buvo sukurtas prieš daugiau nei 20 metų, Afrikoje. Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, jo gerbėjų gretos sparčiai auga: COBB fanų rasite ir Australijoje, ir Azijoje, ir Afrikoje, ir Amerikoje, ir Europoje, o kasmet jis renkamas kaip vienas geriausių grilių savo klasėje. Tad kokia jo sėkmės paslaptis?

COBB unikalumas

Jau daugiau nei 20 COBB grilis kasmetiniuose, įvairiausių grilių ekspertų, žurnalų, BBQ asociacijų rinkimuose papuola tarp TOP 10 turistinių / kompaktinių grilių skirtingose pasaulio šalyse! 

Jį 2001 The Times Magazine įvertino kaip vieną geriausių metų išradimų; jis yra gavęs Pasaulio sveikatos, Afrikos sveikatos organizacijos įvertinimus; sulaukęs gausybės dizaino apdovanojimų.

Ne veltui COBB yra taip vertinamas visame pasaulyje: jis lengvas bet tvirtas; nebijo drėgmės ir nerūdija (pagamintas iš nerūdijančio plieno); jo apačia ir šonai visada išlieka vėsūs: bet kada galite pernešti į kitą vietą ar grilinti ant stalo. Įvairiausi grilio priedai susideda kompaktiškai ir patogiame krepšyje gali būti vežami mašinoje ar nesunkiai nusinešami į iškylos vietą.

COBB Australija

Vienas svarbiausių privalumų - baigus kepti anglis užgesinsite ir namo galėsite važiuoti vos už kelių minučių: unikali grilio konstrukcija užtikrina, kad tą padarysite saugiai ir greitai, be ilgų laukimo valandų kol atvės. O jūsų rankos, krepšys ar mašina visuomet išliks švarūs, be suodžių ar pelenų!

 

COBB grilis gali viską: grilinti, apskrudinti, rūkinti, virti, troškinti. Jei norisi, grilių grilinimo galimybės gali būti praplėstos su įvairiais grilių priedais pagal individualius poreikius. 

Kiekvienais metais COBB grilis yra tobulinamas, tačiau taip, kad naujai sukurti priedai bei patobulinimai tiktų net ir tiems griliams, kurie pagaminti seniausiai - t.y. daugiau nei prieš 20 metų! 

Kaip išsirinkti

Visi COBB griliai – tiek „Premier“, tiek „Supreme“ – yra angliniai griliai, išskyrus „COBB Premier Gas“ dujinį modelį. Angliniuose griliuose panaudoję 8–20 kokybiškų kietmedžio, kokoso kevalo anglies briketų ar 1–2 „Cobble Stone“ tabletes, maistą galėsite kepti 2–4 valandas, priklausomai nuo kuro rūšies, o esant reikalui po truputį papildyti nauju kuru ir grilinti nors ir visą dieną.

„COBB Premier“ – populiariausias modelis, kuris puikiai tinka patiekti vakarienę dviems ar didesnei šeimos kompanijai – vos per 15 minučių. Šis COBB grilis yra lengviausias, sveria vos 4 kilogramus. „COBB Premier“ standartinė grilio komplektacija: grilis su dangčiu, universali grilio lėkštė (kepimo paviršius – Ø 30 cm), kepimo grotelės, pakėlimo rankena ir krepšys.

„COBB Premier Plus“ – atnaujinto dizaino ir patobulintos konstrukcijos modelio komplektas, sveriantis 5,5 kilogramo. Naujoji, gerokai masyvesnė „Griddle+“ grilio lėkštė turi ryškius, gilesnius griovelius su nuolydžiu – kepkite greičiau ir efektyviau. Šiame atnaujintame grilio modelio korpuse ir dangtyje yra padidintas oro pralaidumas, todėl atnaujintas „Premier Plus“ COBB grilis pasiekia aukštesnę kepimo temperatūrą nei senasis „Premier“ modelis. Taip pat atnaujintas grilio korpuso nerūdijančio plieno tinkliuko dizainas: sumontuota nauja ergonomiška dangčio rankena ir patobulintas išimamos konstrukcijos pelenų indas – kad pelenus būtų patogu pašalinti, ypač patogu tuomet, kai reikia ilgai kepti. „COBB Premier Plus“ standartinė komplektacija: grilis su dangčiu, naujoji „Griddle+“ lėkštė (kepimo paviršius – Ø 26,5 cm), grotelės ir pakėlimo rankena.

COBB grilis „Supreme“ yra ovalios formos anglinis grilis. Jis turi dvigubai didesnį kepimo paviršių nei „COBB Premier“ – patieksite sočią vakarienę dešimčiai žmonių. Jį paprasta nešioti: sveria vos septynis kilogramus ir puikiai telpa į „Supreme“ krepšį. „COBB Supreme“ standartinė komplektacija: grilis su dangčiu, ovali universali grilio lėkštė (kepimo paviršius – 34 x 48 cm), ovalios kepimo grotelės, pakėlimo rankena ir krepšys.

„COBB Premier Plus Kitchen in a box“ grilio komplektas – tai viskas, ko gali prireikti. Tai tarsi pilna lauko virtuvė viename krepšyje! „COBB Premier Plus Kitchen in a box“ standartinė komplektacija – su įvairiais priedais: grilis su dangčiu, universali grilio lėkštė, „Griddle+“ grilio lėkštė, kepimo grotelės, neprideganti keptuvė, nerūdijančio plieno kiniška-wok keptuvė, vištos stovelis, paaukštinimas, pakėlimo rankena ir krepšys. Šis COBB grilis ir jos rinkinys pravers dažnai keliaujantiems – nebeprireiks sukti galvos, ar pasiėmėte visus reikalingus daiktus. Universalios grilio lėkštės kepimo paviršius – Ø 30 cm. „Griddle+“ grilio lėkštės kepimo paviršius – Ø 26,5 cm.

Anglinių COBB grilių naujiena – „COBB Premier Air“ grilis su reguliuojamomis oro sklendėmis. Jei siekiate išgauti aukštesnę temperatūrą – sklendes atidarykite, jei norite valgį troškinti ar kepti ilgiau žemesnėje temperatūroje – sklendes uždarykite. „Premier Air“ COBB grilis yra aptakesnio dizaino, kuris užtikrina geresnę kaitros cirkuliaciją kepimo metu. Standartinė grilio komplektacija: grilis su dangčiu, universali grilio lėkštė (kepimo paviršius – Ø 30 cm), kepimo grotelės, „Griddle+“ grilio lėkštė (kepimo paviršius – Ø 26,5 cm) bei pakėlimo rankena.

Galiausiai, kuo yra pranašesnis dujinis grilis „COBB Premier Gas“? Šis COBB grilis yra labiausiai pritaikytas kelionėms ar išvykoms į gamtą, kai grilį reikia greitai užkurti. Jie yra saugūs naudoti tiek kemperiuose, tiek jachtose ar kateriuose. Grilis sveria penkis kilogramus, turi neslystančias atramines kojeles, patogią silikonu dengtą rankenėlę, apsaugančią nuo karščio. „COBB Premier Gas“ griliui nereikia elektros ar anglių, kurui naudojamas prisukamas vienkartinis dujų balionėlis – pasiruošimas grilinimo procesui tikrai neprailgs! „COBB Premier Gas“ standartinė grilio komplektacija: grilis su dangčiu, universali kepsninės lėkštė (kepimo paviršius – Ø 30 cm), pakėlimo rankena.